Innovatie

Bekijk het volledige pdf

Bekijk het volledige pdf

Innovatie

Wij zijn finalisten voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 in de categorie Circulaire Economie.

Onze visie op duurzaam ondernemen is gericht op het zo efficiënt mogelijk hergebruiken van het door ons ingezamelde afval. Tot op heden wordt afval zoals putvet verwerkt door middel van vergisting. Bij dit verwerkingsproces wordt naar onze mening niet de optimale energetische waarde benut, ook economisch is er meer haalbaar uit dit restproduct.

Leegzuigen en reinigen van vetafscheiders of vetputten is een van onze hoofdtaken binnen ons bedrijf. Omdat wij waarden zien in dit afval hebben wij deze installatie ontwikkeld en gebouwd.

Bij vergisting van putvet komt biogas vrij met een gemiddelde opbrengst van 300m³ biogas per ton. Als we er van uitgaan dat 1m³ Biogas een energetische waarde heeft van 22MJ/m³ dan levert 1 ton aan putvet dus 6600Mj/ton op hetgeen 6,6 MJ/Kg is.

Voor een afvalproduct is dit natuurlijk niet slecht, echter zijn er in putvetten grote hoeveelheden relatief schoon vet aanwezig met een vele hogere energetische waarde. De kunst is echter om deze te scheiden van de rest en geschikt te maken als Biobrandstof. Met de wetenschap voor ogen dat er een groeiende handel is in het produceren van Biodiesel uit Used Cooking Oils zoals gebruikte frituurvetten en oliën hebben wij onderzoek laten verrichtten naar de haalbaarheid van het opwaarderen van putvet tot biobrandstof. Door middel van verwarmen, scheiden en filtreren blijkt dat het mogelijk is om de zuivere vetten en oliën te scheiden uit het ingezamelde putvet.
Deze gezuiverde massa is bruikbaar als Biobrandstof voor WKK installaties of verdere verwerking tot Biodiesel.

laden van putvet in de innovatieve zuiveringsinstallatie

Laden van putvet in onze innovatieve zuiveringsinstallatie.

 

 

Wij zijn werkzaam in: Tilburg, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Goirle, Gilze-Rijen, Breda, Loon op Zand, Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Hilvarenbeek, Diessen, Biest-houtakker.

Voor bedrijven zijn wij werkzaam in heel Nederland.