Rioolinspectie

Van Vught Rioleringen is dé specialist op het gebied van rioolinspectie. Met een inspectiebus voorzien van drie verschillende robotwagens en twee camerakoppen, kunnen wij zonder meer de concurrentie aan met grote inspectiebedrijven. Bovendien hebben wij ook beschikking over view duwcamera’s, twee minicamera’s, een endoscoop en twee duwcamera’s met roterende camerakop. Alles in eigen beheer. Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Inspectiesystemen voor rioolinspectie en andere toepassingen

Met behulp van op afstand bestuurbare camera’s, gemonteerd op rijdende robotcrawlers, kan de toestand van ondergrondse leidingen nauwkeurig worden vastgelegd. Uiteraard kunnen onze inspectiesystemen ook ingezet worden voor andere toepassingen dan rioolinspectie, denk hierbij aan moeilijk bereikbare ruimten of installaties.

Rijdende camera riool inspectie  Agilios  riool inspectie   mini camera riool

Agilios duwcamera

In ons dienstenpakket vindt u ook de Agilios duwcamera, die nauwkeurige rioolinspecties mogelijk maakt in leidingen van 70 mm tot 315 mm met behulp van een roteerbare camera met superieure beeldkwaliteit. Neem gerust contact met ons op voor de vele mogelijkheden.

Het tarief voor ontstoppen inclusief camera-inspectie met mobiele camera is
€ 148,00 per uur excl. BTW.

Het tarief voor een rijdende camera-inspectie conform de NEN13508-2: prijs op aanvraag

Rioolinspecties met verschillende camerasystemen

Voor de allerkleinste leidingen maken wij gebruik van een zogenaamde minicamera die al inzetbaar is bij leidingen met een diameter vanaf 20 mm doorsnede. Met een endoscoop kunnen we zelfs in leidingen van 10 mm doorsnede. Snel en eenvoudig inspecteren van bijvoorbeeld huisaansluitingen is mogelijk met ons draagbaar inspectiesysteem waarbij in enkele minuten de toestand van de buis kan worden bepaald. Het is mogelijk om rioolinspecties uit te voeren bij leidingen vanaf Ø 10 tot een doorsnede van Ø 2000. Al onze inspectiesystemen zijn in eigen beheer.

Camera-inspectie tilburg  robotcamera tilburg  camera riool inspectie

Modulair camerasysteem

Onze inspectiebus is uitgevoerd met een modulair camerasysteem met een “pan & tilt” camera met zoom mogelijkheden en ingebouwde laserdioden voor het verrichten van metingen. De verschillende camerakoppen zijn onderling uitwisselbaar met 3 verschillende robot crawlers voor het rijdend inspecteren van leidingen met een diameter van Ø 100 tot Ø 2000 millimeter.

Minicamera voor kleine diameters

Een minicamera is aanwezig voor de allerkleinste diameters en een mobiel draagbaar inspectiesysteem kan ingezet worden voor het inspecteren van huisaansluitingen en bijvoorbeeld leidingen van technische installaties. Voor specifieke inspecties beschikken wij ook over een mobiel inspectiesysteem met een roteerbare “pan & tilt” camerakop zodat ook voegen en aansluitingen perfect in beeld gebracht kunnen worden. Of het nu gaat om inspectie van een wastafelafvoer of een hoofdriool onder een doorgaande weg, voor alle diameters hebben wij het juiste materiaal.

 camera riool inspectie  Inspectiebus  rijdende camera riool inspectie

Ontdek de verschillende mogelijkheden

Een rioolinspectie wordt gedaan met verschillende systemen die naadloos op elkaar aansluiten wat betreft het inspectiebereik:

  • Endoscoop met een lengte van 180 cm voor leidingen vanaf Ø 10.
  • Minicamera voor leidingen tussen de Ø 20 en Ø 70 millimeter.
  • Mini duwcamera voor leidingen tussen de Ø 40 en Ø 110 millimeter.
  • Mobiele “pan & tilt” camera vanaf Ø 50 mm tot Ø 110 millimeter.
  • Draagbaar inspectiesysteem vanaf Ø 70 mm tot Ø 150 millimeter.
  • Agilios™ duwcamera met vaste kop vanaf Ø 70 mm tot Ø 250 millimeter.
  • Agilios™ duwcamera met roterende kop vanaf Ø 100 mm tot Ø 315 millimeter.
  • Rijdende inspectie vanaf Ø 100 mm tot Ø 2000 millimeter, volgens NEN-3399-2.

Bij alle inspectiesystemen is het mogelijk om het beeldmateriaal digitaal op te nemen en om eventueel digitale foto’s van de rioolinspectie te maken, deze gegevens kunnen hierna op een USB of harde schijf worden gezet. Het is ook mogelijk om, in combinatie met het draagbare inspectiesysteem en onze detectieapparatuur, de exacte ligging van uw rioolstelsel te bepalen zodat het geheel in kaart kan worden gebracht. Zeker handig wanneer er geen tekening aanwezig is en het verloop van het stelsel niet bekend is, het bespaart in ieder geval een hoop onnodig zoek- en graafwerk.

ptz90-2  Inspecteren riolering tilburg  riool inspectie

Neem contact op

Heeft u nog vragen over een rioolinspectie? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via +31 (0)13 45 51 569.