Rioolinspectie

Van Vught Rioleringen in Tilburg is dé specialist op het gebied van rioolinspectie. Met een inspectiebus voorzien van drie verschillende robotwagens en twee camerakoppen, kunnen wij zonder meer de concurrentie aan met grote inspectiebedrijven. Bovendien hebben wij ook beschikking over view duwcamera’s, twee minicamera’s, een endoscoop en twee duwcamera’s met roterende camerakop. Alles in eigen beheer. Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Inspectiesystemen voor rioolinspectie en andere toepassingen

Wij maken gebruik van een op afstand bestuurbare camera, gemonteerd op een rijdende robotcrawler, voor een inspectie van de toestand van ondergrondse leidingen en het riool. Uiteraard kunnen onze inspectiesystemen ook ingezet worden voor andere toepassingen dan rioolinspectie. Denk hierbij aan moeilijk bereikbare ruimten of installaties.

Rijdende camera riool inspectie  Agilios  riool inspectie   mini camera riool

Agilios duwcamera

In ons dienstenpakket voor het riool vindt u ook de Agilios-duwcamera, die nauwkeurige inspectie mogelijk maakt in leidingen van 70 mm tot 315 mm met behulp van een roteerbare camera met superieure beeldkwaliteit.

Het tarief voor ontstoppen inclusief camera-inspectie met mobiele camera is

€ 162,00 per uur excl. BTW.

Het tarief voor een rijdende camera-inspectie conform de NEN13508-2: prijs op aanvraag.

Rioolinspectie met verschillende camerasystemen

Voor inspectie van de allerkleinste leidingen in het riool maken wij gebruik van een camera die al inzetbaar is bij leidingen met een diameter vanaf twintig millimeter doorsnede. Met een endoscoop kunnen we zelfs in leidingen van tien millimeter doorsnede. Een snelle en eenvoudige inspectie van bijvoorbeeld huisaansluitingen is mogelijk met ons draagbaar inspectiesysteem met camera waarbij in enkele minuten de toestand van de buis in het riool kan worden bepaald. Zo zien we bijvoorbeeld of er sprake is van een verstopping in het riool. Het is mogelijk om een rioolinspectie uit te voeren bij leidingen vanaf Ø 10 tot een doorsnede van Ø 2000 millimeter. Al onze systemen voor rioolinspectie zijn in eigen beheer.

Camera-inspectie tilburg  robotcamera tilburg  camera riool inspectie

Modulair camerasysteem

Onze inspectiebus voor inspectie van leidingen in het riool is uitgevoerd met een modulair camerasysteem met een “pan & tilt” camera met zoommogelijkheden en ingebouwde laserdioden voor het verrichten van metingen. De verschillende camerakoppen zijn onderling uitwisselbaar met drie verschillende robot crawlers voor het rijdend inspecteren van leidingen met een diameter van Ø 100 tot Ø 2000 millimeter.

Minicamera voor kleine diameters

We beschikken over een minicamera voor de allerkleinste diameters en kunnen een mobiel draagbaar inspectiesysteem inzetten bij een rioolinspectie voor het inspecteren van huisaansluitingen en bijvoorbeeld leidingen van technische installaties. Voor specifieke rioolinspectie beschikken wij ook over een mobiel inspectiesysteem met een roteerbare “pan & tilt” camerakop, zodat ook voegen en aansluitingen perfect in beeld gebracht kunnen worden. Of het nu gaat om inspectie van een wastafelafvoer of een riool onder een doorgaande weg, wij hebben het juiste materiaal en de geschikte camera voor leidingen van alle diameters.

 camera riool inspectie  Inspectiebus  rijdende camera riool inspectie

Verschillende systemen

Een rioolinspectie wordt gedaan met verschillende systemen die naadloos op elkaar aansluiten wat betreft het inspectiebereik:

  • Endoscoop met een lengte van 180 cm voor leidingen vanaf Ø 10 millimeter.
  • Minicamera voor leidingen tussen de Ø 20 en Ø 70 millimeter.
  • Mini duwcamera voor leidingen tussen de Ø 40 en Ø 110 millimeter.
  • Mobiele “pan & tilt” camera vanaf Ø 50 mm tot Ø 110 millimeter.
  • Draagbaar inspectiesysteem vanaf Ø 70 mm tot Ø 150 millimeter.
  • Agilios™ duwcamera met vaste kop vanaf Ø 70 mm tot Ø 250 millimeter.
  • Agilios™ duwcamera met roterende kop vanaf Ø 100 mm tot Ø 315 millimeter.
  • Rijdende inspectie vanaf Ø 100 mm tot Ø 2000 millimeter, volgens NEN-3399-2.

Bij alle inspectiesystemen is het mogelijk om het beeldmateriaal digitaal op te nemen en om eventueel digitale foto’s van de rioolinspectie te maken. Deze gegevens kunnen we hierna op een USB-stick of harde schijf zetten. Het is ook mogelijk om, in combinatie met het draagbare inspectiesysteem en onze detectieapparatuur, de exacte ligging van uw rioolstelsel te bepalen zodat het riool in kaart kan worden gebracht. Dat is zeker handig wanneer er geen tekening aanwezig is en het verloop van het stelsel niet bekend is. Het bespaart in ieder geval een hoop onnodig zoek- en graafwerk.

ptz90-2  Inspecteren riolering tilburg  riool inspectie

Neem contact met ons op voor inspecties

Heeft u nog vragen over een rioolinspectie, zoals over de prijs van een inspectie met camera? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via 013-4551569. Wij vertellen u graag meer over hoe wij te werk gaan met de geschikte camera bij een inspectie van leidingen of een riool.