Traceren leidingen

Opsporen van leidingen, traceren leidingen

Soms word het verhelpen van een verstopping bemoeilijkt doordat er geen tekening van het rioolstelsel aanwezig is en men zelf niet weet waar het riool ligt, in deze gevallen is het mogelijk om een zender aan de spuitkop te bevestigen zodat met behulp van een bovengrondse ontvanger het verloop van het riool getraceerd kan worden.

Het navigatiesysteem “NaviTrack” is een ideaal systeem voor het snel en eenvoudig opsporen van ondergrondse leidingen en putten. Het voorkomt onnodig graven en bespaart u hierdoor tijd en ergernis. De continue informatie in het beeldscherm van diepte, hellingshoek, richting en afstand van de zender zorgt voor een nauwkeurige navigatie.

radiodetection 2 Navitrack 

In combinatie met het draagbaar inspectiesysteem is het zelfs mogelijk om ondergrondse aansluitingen te traceren doordat men de leiding visueel in beeld heeft terwijl de ontvanger de locatie bepaalt. Op deze manier is het kinderspel om de exacte ligging van een rioolstelsel te bepalen.

Oude detectiesystemen zorgden nogal eens voor foute signalen en storingen van ondergrondse leidingen waardoor deze niet optimaal functioneerden. Het nieuwe navitrack systeem werkt met een ander systeem dat alleen reageert op de zender die is ingesteld, valse meldingen worden dus uitgesloten. Een overzichtelijk display zorgt optisch en grafisch voor een exacte weergave van de ligging van het rioolstelsel, door middel van een soort kompas wordt zowel de locatie, richting en diepte van de leiding weergegeven. De ontvanger werkt zowel op het draagbare inspectiesysteem als op een zender die aan de spuitkop van de hogedrukslang bevestigd kan worden.

navitrack display 1navitrack 1  navitrack display 2

Als er tijdens het ontstoppen het vermoeden bestaat dat er iets niet goed is met het riool is het mogelijk om een kleine draagbare camera in het riool te laten gaan, hierdoor kunnen problemen zoals wortelingroei of kapotte leidingen snel opgespoord worden zonder al teveel zoek en graafwerk te verrichten.

opsporen leidingen