Draagbaar inspectiesysteem

Draagbaar inspectiesysteem

Voor het snel inspecteren van leidingen hebben wij een draagbaar inspectiesysteem.

Dit systeem bestaat uit een inspectiecamera op een duw-/signaalkabel met een geïntegreerde lcd monitor en control unit. Uitermate geschikt voor het inspecteren van leidingen met een diameter tussen de Ø 70 en Ø 150 mm.

Door de flexibele camerakop is het mogelijk om 45° bochten te nemen in leidingen van Ø 70 mm doorsnede en zelfs haakse bochten vanaf een diameter van Ø 80 mm. Ook inzetbaar op moeilijk bereikbare plaatsen en het inspecteren van lucht- en rookkanalen, technische installaties en andere soort leidingen. De camera wordt door middel van een flexibele duwkabel in de leiding gebracht waardoor het mogelijk is om inspecties uit te voeren tot een maximale afstand van 60 meter.

duwcamera inspectie riolering  camara-inspectie Tilburg riool inspectie Tilburg

De camerakop is uitgerust met een automatisch rechtopstaand beeldsysteem wat er voor zorgt dat het beeld op het 16 centimeter kleurenmonitor altijd duidelijk en rechtopstaand te zien is. De afgelegde afstand wordt digitaal op de monitor weergegeven.

Uitgevoerd met 1 lux digitale kleurencamera voorzien van automatisch rechtopstaand beeld, automatische kabelteller, sonde voor het opsporen van de camerakop en aansluiting voor video of fotoprinter. Waterdicht tot 11 bar met helder witte led verlichting en ingebouwde tekstcomputer.

Met behulp van een losse digitale videorecorder kunnen snel en eenvoudig digitale opnamen in real-time gemaakt worden.

Dit draagbare systeem maakt het mogelijk om snel en eenvoudig leidingen te inspecteren en de oorzaak van de verstopping te constateren. Bovendien is de camera uitgerust met een 640 Hz zender die bovengronds door middel van een detectie-apparaat exact te traceren is, op deze manier kan bijzonder nauwkeurig de ligging en verloop van het riool bepaald worden. Uiteraard zorgt dit ervoor dat er aanzienlijk bespaart kan worden op graafwerkzaamheden.

Mocht het onverhoopt zijn dat uw leidingen een kleinere doorsnede hebben dan Ø 70 en u deze toch wil laten inspecteren bent u ook bij ons aan het juiste adres. Speciaal voor de allerkleinste leidingen zoals keuken- en badkamerafvoeren hebben wij de beschikking over een mini-camera zo klein als een vingertop die het zelfs mogelijk maakt om haakse bochten te nemen in afvoeren van Ø 32 mm.

Voor specifieke inspecties beschikken wij ook over een mobiel inspectiesysteem met een roteerbare “pan & tilt” camerakop zodat ook voegen en aansluitingen perfect in beeld gebracht kunnen worden. Zoals u ziet gaan wij verder waar andere stoppen, klik hier voor meer informatie over het inspecteren van leidingen kleiner dan Ø 50 millimeter.