Rapportage

Rioolinspecties volgens NEN3399-2 worden door ons voorzien van een uitgebreide rapportage.

Niet alleen word de gehele inspectie vastgelegd op vhs-videoband, maar alle gemaakte foto’s, videoclips en inspectiebestanden worden digitaal aangeleverd op usb of dvd.

Wij inspecteren met wincan software waarbij alle geïnspecteerde strengen real-time worden opgenomen op de harde schijf. Ons programma maakt het eveneens mogelijk om nauwkeurig te inspecteren met behulp van voegwijdtemetingen en hellingmeting.

De inspectiebestanden zijn volgens een StandaardUitwisselingsFormaat (SUF), zodat deze in elk rioolbeheerprogramma kunnen worden ingevoerd. Uiteraard word de gehele inspectie overzichtelijk uitgewerkt in een schriftelijke rapportage. Dit boekwerk bevat alle strenggegevens van de geïnspecteerde leidingen zoals toestandsaspecten met hun classificatie, meterstanden, videotellerstanden, fotonummers en algemene gegevens.

Elke streng is aan de hand van een eigen riool ID nummer terug te vinden in de rapportage, voorzien van de gemaakte foto’s. Bij de inspectie van huisaansluitingen is het meestal niet mogelijk of noodzakelijk dat er schriftelijke rapportage plaatsvindt. In overleg met de klant wordt bepaald of dat de inspectie wordt vastgelegd op videoband of cd-rom, indien nodig kunnen wij direct een foto afdrukken met behulp van een digitale fotoprinter