Rioolreiniging

Voor rioolreiniging bent u bij ons aan het goede adres. Of het nu gaat om huisaansluitingen of hoofdriolen, bij particulier, bedrijf of industrie, alle diameters van ø 32 mm tot meer dan 2 meter doorsnede worden door ons grondig gereinigd. Onze specialiteiten liggen vooral bij industrie en grote bedrijven, daar waar het riool niet altijd even makkelijk bereikbaar is en er rekening gehouden dient te worden met productie en andere omstandigheden.

 reinigen van een gemaal

Tarief combiwagen € 125,00 per uur, inclusief bediening.

Als klein bedrijf zijn wij uitermate flexibel en meedenkend met onze opdrachtgever. In overleg kan de planning worden besproken en eventueel kunnen wij ook het complete onderhoud voor u verzorgen. Denk hierbij aan periodiek onderhoud van riolen, verstoppingen, straatkolken, pompputten, laaddoks, stelcongoten en/of vetafscheiders.

Reinigen gebeurt door middel van hogedruk, hierbij maken wij gebruik van hogedrukmachines of combiwagens met een capaciteit variërend van 72 liter tot 406 liter per minuut en een traploos regelbare werkdruk tot 200 Bar.

De naam zegt het al; combiwagens zijn een combinatie van vacuüm en hogedruk , ze kunnen dus zowel tegelijkertijd materialen opzuigen en riolen doorspuiten.

De inzet van deze combiwagens is echter niet alleen beperkt tot het gebruik voor rioolreiniging, ze kunnen worden ingezet voor alle denkbare werkzaamheden waarbij vacuüm of hogedruk nodig is. Bijvoorbeeld voor het reinigen van technische installatie’s, alle denkbare soorten putten, kelders, gemalen etc.etc.
Wij zijn regelmatig werkzaam op industriële terreinen voor het leeg- en schoonmaken van allerlei soorten machines zoals bijvoorbeeld koeltorens, pompinstallaties, ontijzeringstorens , silo’s en bassins. Omdat wij beschikken over multifunctionele combiwagens die niet alleen zijn vervaardigd voor het reinigen van hoofdriolen zijn deze ook inzetbaar op andere gebieden.

actros2actros1rioolreiniging

Onze combiwagens zijn voorzien van een vacuümgedeelte met een vloeistofringpomp voor het creëren van vacuüm, dit is een geruisloze en milieuvriendelijke pomp met een grote capaciteit. De inhoud van de vuilwatertank is 10.000 of 15.000 liter. Door middel van een hydraulisch systeem is het mogelijk om binnen een minuut de tank te open en leeg te maken, een intern sproeisysteem spuit hierbij de tank schoon.

Riool reinigen combivrachtwagen

 

 

Het hogedrukgedeelte is voorzien van een grote haspel met daarop een ¾” hogedrukslang met een lengte tot 200 meter welke hydraulisch kan worden op- en afgerold, onze nieuwe combi heeft zelfs een 1¼” hogedrukslang met een lengte van 150 meter.
De capaciteit van de hogedrukpomp is 153 liter water per minuut bij een druk van 200 bar of bij de nieuwe combi 406 liter bij 175 bar. Hierdoor kunnen riolen gereinigd worden van elke doorsnede. De inhoud van de schoonwatertank is 2.000 of 5.000 liter maar kan ook eventueel door gekoppeld worden aan de vuilwatertank waardoor er een totaalinhoud van 12.000 of 20.000 liter schoon water ontstaat.
Speciale spuitkoppen maken het mogelijk om het riool streeploos te reinigen, er zijn ook speciale spuitkoppen voor het verwijderen van extreem veel zand in het riool.
Onze wagens zijn voorzien van alle hulpmiddelen zoals slang geleiders en rioolafsluiters.

spuitkop rioolafsluiterset

Bij het reinigen van grote riolen worden twee vrachtwagens ingezet waarbij de ene gebruikt wordt om het riool met hogedruk schoon te spuiten en de ander wordt ingezet om het vrijgekomen vuil op te zuigen.
Hogedrukwagen met een capaciteit van 406 liter per minuut bij 175 Bar, met 150 meter hogedrukslang van 1¼” en een inhoud van 20.000 liter schoonwater voor het echte grote werk. In combinatie met een zuigwagen van 10.000 liter inhoud.
Of een hogedrukwagen met een capaciteit van 230 liter per minuut bij 150 Bar, met 200 meter ¾” hogedrukslang en een inhoud van 12.000 liter schoonwater en een zuigwagen van 15 m³ of 6½ m³ inhoud.

Wij zijn werkzaam in: Tilburg, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Goirle, Gilze-Rijen, Breda, Loon op Zand, Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Hilvarenbeek, Diessen, Biest-houtakker.

Voor bedrijven zijn wij werkzaam in heel Nederland.