Rioolreiniging

Voor rioolreiniging bent u bij ons aan het goede adres. Of het nu gaat om huisaansluitingen of hoofdriolen, bij particulier, bedrijf of industrie, alle diameters van ø 32 mm tot meer dan 2 meter doorsnede worden door ons grondig gereinigd. Onze specialiteiten liggen vooral bij industrie en grote bedrijven, daar waar het riool niet altijd even makkelijk bereikbaar is en er rekening gehouden dient te worden met productie en andere omstandigheden.

 Reinigen pompputten

Tarief combiwagen € 155,00 per uur, inclusief bediening.

Als klein bedrijf zijn wij uitermate flexibel en meedenkend met onze opdrachtgever. In overleg kan de planning worden besproken en eventueel kunnen wij ook het complete onderhoud voor u verzorgen. Denk hierbij aan periodiek onderhoud van riolen, verstoppingen, straatkolken, pompputten, laaddoks, stelcongoten en/of vetafscheiders.

Reinigen gebeurt door middel van hogedruk, hierbij maken wij gebruik van hogedrukmachines of combiwagens met een capaciteit variërend van 72 liter tot 406 liter per minuut en een traploos regelbare werkdruk tot 200 Bar.

De naam zegt het al; combiwagens zijn een combinatie van vacuüm en hogedruk , ze kunnen dus zowel tegelijkertijd materialen opzuigen en riolen doorspuiten.

Combi vacuüm vrachtwagen Cappellotto

Onze nieuwste aanwinst is een zeer uitgebreide combi vacuümvrachtwagen. Met deze vrachtauto zijn wij uitermate flexibel, met namen door het verstelbare schot in de vacuümtank.
Hierdoor kunnen we afhankelijk van het soort werk bepalen hoeveel schoon water we nodig hebben voor de hogedruk reiniging.
De tank kunnen we op 3 posities met hydraulische borgpennen vast zetten.
Inclusief de zijkoffer watertanks welke een totaal inhoud hebben van 6600 liter, kunnen we bijna 20000 liter schoon spuitwater meenemen, daarbij blijft er altijd nog 4 kuub over om vuilwater op te zuigen. Deze positie zal voornamelijk gebruikt worden indien er grote riolen gereinigd moeten worden. Indien we het schot helemaal vooraan in de tank plaatsen hebben we maximaal 8800 liter schoon water bij ons, echter de vuilwatertank wordt dan vergroot tot 15000 liter. Dit maakt deze combi zeer flexibel in ons werk en met deze hoeveelheden water kunnen we mee met de recyclers zonder al de bekende nadelen.

Deze wagen beschikt over een 270° graden zwenkarm boven op het dak. Deze arm kan 6 meter uitschuiven. Via deze arm wordt de zuigslang en de hogedrukslang op de benodigde positie gebracht boven de rioolput, bassin of gemaal. Dit geef veel verlichting voor de machinist en werkt zeer snel. De HIBO blowerpomp heeft een luchtverplaatsing van 4500 m³ . De hogedruk Uraca pomp heeft capaciteit van 400 liter/min met 170 Bar in combinatie met 1¼ Hogedrukslang van 200 m¹ Daarbij hebben we een kleine Prattisoli hogedrukpomp met 70 liter/min met 200 Bar.

Rioolreiniging Combi

Rioolreiniging Combivrachtwagen met zuigarm 6m1 uitschuifbaar en 270°.

 

De inzet van deze combiwagens is echter niet alleen beperkt tot het gebruik voor rioolreiniging, ze kunnen worden ingezet voor alle denkbare werkzaamheden waarbij vacuüm of hogedruk nodig is. Bijvoorbeeld voor het reinigen van technische installaties, alle denkbare soorten putten, kelders, gemalen etc. etc.
Wij zijn regelmatig werkzaam op industriële terreinen voor het leeg- en schoonmaken van allerlei soorten machines zoals bijvoorbeeld koeltorens, pompinstallaties, ontijzeringstorens , silo’s en bassins. Omdat wij beschikken over multifunctionele combiwagens die niet alleen zijn vervaardigd voor het reinigen van hoofdriolen zijn deze ook inzetbaar op andere gebieden.

actros2actros1rioolreiniging

Onze combiwagens zijn voorzien van een vacuümgedeelte met een vloeistofringpomp voor het creëren van vacuüm, dit is een geruisloze en milieuvriendelijke pomp met een grote capaciteit. De inhoud van de vuilwatertank is 10.000 of 15.000 liter. Door middel van een hydraulisch systeem is het mogelijk om binnen een minuut de tank te open en leeg te maken, een intern sproeisysteem spuit hierbij de tank schoon.

 

 

 

Het hogedrukgedeelte is voorzien van een grote haspel met daarop een ¾” hogedrukslang met een lengte tot 200 meter welke hydraulisch kan worden op- en afgerold, onze combiRiool reinigen combivrachtwagen heeft zelfs een 1¼” hogedrukslang met een lengte van 150 meter.
De capaciteit van de hogedrukpomp is 153 liter water per minuut bij een druk van 200 bar of bij de nieuwe combi 406 liter bij 175 bar. Hierdoor kunnen riolen gereinigd worden van elke doorsnede. De inhoud van de schoon watertank is 2.000 of 5.000 liter maar kan ook eventueel door gekoppeld worden aan de vuilwatertank waardoor er een totaalinhoud van 12.000 of 20.000 liter schoon water ontstaat.
Speciale spuitkoppen maken het mogelijk om het riool streeploos te reinigen, er zijn ook speciale spuitkoppen voor het verwijderen van extreem veel zand in het riool.
Onze wagens zijn voorzien van alle hulpmiddelen zoals slang geleiders en rioolafsluiters.

spuitkop  rioolafsluiterset

Bij het reinigen van grote riolen worden twee vrachtwagens ingezet waarbij de ene gebruikt wordt om het riool met hogedruk schoon te spuiten en de ander wordt ingezet om het vrijgekomen vuil op te zuigen.
Hogedrukwagen met een capaciteit van 406 liter per minuut bij 175 Bar, met 150 meter hogedrukslang van 1¼” en een inhoud van 20.000 liter schoonwater voor het echte grote werk. In combinatie met een zuigwagen van 10.000 liter inhoud.
Of een hogedrukwagen met een capaciteit van 230 liter per minuut bij 150 Bar, met 200 meter ¾” hogedrukslang en een inhoud van 12.000 liter schoonwater en een zuigwagen van 15 m³ of 6½ m³ inhoud.

Wij zijn werkzaam in: Tilburg, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Goirle, Gilze-Rijen, Breda, Loon op Zand, Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Hilvarenbeek, Diessen, Biest-houtakker.

Voor bedrijven zijn wij werkzaam in heel Nederland.