Spuitkoppen

Spuitkoppen

Bij het reinigen van een riolering maken we gebruik van verschillende spuitkoppen, uiteindelijk is de spuitkop het belangrijkste gereedschap omdat deze het werk moet doen.
Een spuitkop is verantwoordelijk voor een goede reiniging van het riool, maar niet elke Hogedruk spuitkop rioolreinigingspuitkop is geschikt voor dezelfde reiniging. Voor alle soorten vervuiling zijn er specifieke spuitkoppen, hierbij is de hoeveelheid nozzles, de grote van de nozzles en de hoek waaronder ze geplaatst zijn van belang. Het soort nozzle is ook doorslaggevend, bijvoorbeeld vlakstraalnozzles, kruis- of breedstraalnozzles.

 

Diverse hogedruk spuitkoppen

Een spuitkop wordt aangepast aan de capaciteit van de hogedrukpomp, die de hoeveelheid water en de druk bepaald. Hoe hoger de wateropbrengst van de hogedrukpomp in liters per seconde, hoe groter de nozzles in de spuitkop zullen zijn.

Hieronder staat een overzicht van ons uitgebreide assortiment spuitkoppen welke wij allemaal in eigen beheer hebben, dus direct inzetbaar en géén meerprijs. Wij zijn géén handelaar of verkoper van spuitkoppen, alle getoonde spuitkoppen zijn enkel voor eigen gebruik.

Standaard spuitkop;
Deze spuitkop wordt meestal gebruikt voor het gewone werk, ontstoppen en doorspuiten van rioleringen. Meestal met 4 achterwaartse stralen en 1 voorwaarts, voor een grotere trekkracht is de spuitkop ook vaak zonder straal aan de voorkant. (blind)

Spuitkop vooruit;
Spuitkop met voorwaartse stralen. De stralen naar voren zijn zo gericht dat ze de buiswand niet of nauwelijks raken, achterwaartse stralen zorgen voor het transport. Deze spuitkop wordt veel ingezet bij hardnekkige verstoppingen en bij werkzaamheden waarbij zo min mogelijk wateroverlast mag ontstaan, omdat er net zoveel water naar voren gaat als naar achter, bijvoorbeeld indien er vanuit een toiletaansluiting ontstopt moet worden.

Kleine spuitkop;
Hetzelfde als de standaard spuitkop, maar door zijn kleine afmetingen is deze beter door kleinere leidingen te manoeuvreren. Ook wanneer de enige toegang tot het riool vanuit een schrobputje is, is deze spuitkop door zijn geringe afmetingen beter in het riool te brengen.

Drainage spuitkop; 
Speciaal voor het reinigen van drainageleidingen. Door de speciale vorm en de hoek waaronder de nozzles zijn geplaatst, kan de buis niet beschadigd worden. Drainageleidingen zijn vervaardigt uit geperforeerde leidingen, door het spuiten onder hogedruk kunnen de waterstralen de buizen als het ware opensnijden, met deze drainagespuitkop kan dit niet gebeuren.

Roterende spuitkop;
Een roterende spuitkop is speciaal voor het grondig reinigen van riolen. Doordat de spuitkop ronddraait, raken de stralen de gehele buiswand. Vaste stralen zijn gericht op een bepaalde plek, ze reinigen alleen daar waar dat ze de buiswand raken, bij roterende stralen wordt het oppervlakte aanzienlijk vergroot omdat de straal constant van plaats veranderd.

Roterende pulsator spuitkop;
Speciaal voor zware vervuilingen zoals roestvorming, kalkaanslag, cement en beton in riolen. de werking van deze spuitkop is hetzelfde als die van de roterende spuitkop, echter met het hogedruk spuitkopwezenlijke verschil dat de pulserende spuitkop in onbalans is. Het middelste draaiende gedeelte is niet aan beide zijden even groot, wanneer de kop gaat roteren zal deze door de constante onbalans gaan pulseren. De pulserende bewegingen van de spuitkop zorgen ervoor dat de vervuiling als het ware losgetrild wordt en daarna wordt schoongespoten.

Mini roterende spuitkop;
Om ook de kleinere afvoeren grondig te kunnen reinigen hebben wij ook een roterende spuitkop voor de kleine hogedrukslang. Inzetbaar in leidingen vanaf 40 mm.

Granaat spuitkop;
Een zwaardere uitvoering van de standaard spuitkop.  Deze spuitkop wordt toegepast in grotere riolen en in leidingen met veel zand en grote vervuiling.

Roterende voorstraal spuitkop;
In principe een standaard spuitkop, echter zit aan de voorkant een roterende vuilfrees.

Vlakstraal spuitkop;
Speciaal voor het zeer grondig reinigen van riolen, wordt vaak ingezet bij het reinigen alvorens een rioolinspectie plaatsvindt. De werking van deze spuitkop is gebaseerd op het feit dat vlakke stralen die elkaar overlappen de buiswand reinigen, omdat de stralen vlak zijn en doordat ze elkaar overlappen kan er streep loos gereinigd worden.

Kettingfrees spuitkop;
Speciaal voor het verwijderen van harde afzettingen maken wij gebruik van een roterende kettingfrees. Roterende kettingen zorgen ervoor dat de buiswand wordt schoon geslagen, doordat de kettingen met kracht tegen de buiswand aanslaan. Een uitwisselbaar systeem zorgt ervoor dat er voor de verschillende diameters passende kettingen kunnen worden gebruikt.

Rrotomax;
Deze speciale spuitkop is uitermate geschikt voor de aller zwaarste verontreinigingen. Door middel van een oliegeremd systeem wordt het toerental van de roterende voorkant dusdanig geregeld dat deze zeer langzaam roteert, in combinatie met 3 rechte snijstralen zorgt dit voor een ongekend resultaat. De stralen snijden als het ware de buiswand schoon, op deze manier is het zelfs mogelijk om wortel ingroei te verwijderen.

Zandschoen;
Voor het reinigen van goten en leidingen waarin veel zand aanwezig is, door zijn platte vorm kan deze spuitkop gemakkelijk onder stenen en andere obstakels door.

Grote rioolgranaat;
Voor de allergrootste riolen maken wij gebruik van deze grote rioolgranaat, 12 elkaar overlappende nozzles zorgen voor een goede reiniging.
Groot profiel spuitkoppen;
Speciaal voor het reinigen van grote riolen speciale spuitkoppen voor het verwijderen van zand, vet en fecaliën. Aangedreven door onze mega combi met een capaciteit van 406 liter bij 175 Bar.

Mega zandschoen;
Ook in de grote riolen komt vaak zand voor, om dit te verwijderen maken wij gebruik van deze mega zandschoen. Doordat de nozzles alleen naar de onderkant gericht zijn, wordt alleen de bodem gereinigd. Vijf grote nozzles zorgen voor een grote massa water waardoor het zand weggespoeld wordt. Doordat de spuitkop aan de onderkant zwaarder is dan de bovenkant, blijft deze net als een tuimelaar altijd met de nozzles naar beneden gericht.

zandschoen spuitkop

Zandschoen spuitkop

Wortelfrees;
Wortel ingroei komt vaak voor in oudere gres- en betonleidingen, voor het verwijderen van ingegroeide wortels kan deze wortelfrees gebruikt worden. De werking is hetzelfde als die van de roterende spuitkop, alleen is bij de wortelfrees de roterende voorkant voorzien van een spitse punt en kettingen, de kettingen slaan zich vast in de wortels en snijden deze kapot.

Nozzles;
Nozzles zijn de inzetstukken die geplaatst worden in de gaten van de spuitkop, zij zorgen ervoor dat de straal de juiste vorm krijgt als hij de spuitkop verlaat.