Reinigen en inspecteren van duikers

Omdat een duiker een belangrijke verbinding is tussen twee watergangen is het ook van belang om ervoor te zorgen dat deze in goede staat is. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de duiker periodiek gereinigd wordt, of bij twijfel aan de capaciteit of constructie geïnspecteerd word met behulp van een rijdende camerawagen.

Als inspectiebedrijf kunnen wij een complete digitale rapportage verzorgen waarbij alle gegevens en inspectiebeelden op dvd worden opgeslagen.

Uiteraard is de camerawagen uitgevoerd met een roterende zwenkkop camera zodat de buiswand onder alle mogelijke hoeken bekeken kan worden. Door middel van een 10-voudige zoom en 4-voudige digitale zoom is het mogelijk om zelfs de allerkleinste details haarscherp in beeld te brengen.

duiker-a1 duiker reinigen duiker inspectie 

Ook het reinigen van duikers kunnen wij in eigen beheer uitvoeren. Met een capaciteit van meer dan 400 liter water per minuut bij een druk van 175 bar kunnen wij duikers reinigen van elke diameter. Een speciale zware zandschoen zorgt ervoor dat zand en stenen uit de buizen verwijderd worden.

duiker inspecteren duiker inspectie brabant wijchen1

Bij de grotere duikers is een man-inspectie mogelijk waarbij een inspecteur door de duiker loopt en hierbij foto’s en/of filmmateriaal maakt van de duiker.