Ontstoppen

Ontstoppen van riool en afvoeren

Tilburg en omstreken is ons gebied voor het ontstoppen van uw riool. Het verhelpen van verstoppingen is een vak apart. De laatste jaren zijn er steeds meer bedrijven op de markt gekomen die u van deze service kunnen voorzien. Een simpele riool- of afvoerverstopping kan doorgaans, zonder al te veel problemen, door bijna alle bedrijven worden verholpen. Echter indien het wat ingewikkelder wordt en er meer kennis en vakmanschap nodig is, bent u waarschijnlijk beter af met een bedrijf dat echt gespecialiseerd is in het reinigen, inspecteren en ontstoppen van riool en afvoeren. Het ontstoppen van riool, afvoeren en leidingen van keukens, badkamers, toiletten en hemelwaterafvoeren, voeren wij niet alleen uit bij particulieren, maar ook veel voor de industrie, overheid en zorginstellingen. Voornamelijk in Midden Brabant omgeving Tilburg.

Het verschil zit niet alleen in de jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap, maar ook in het materiaal waarmee wij een verstopping verhelpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld hogedruk-units met een eigen watervoorraad van 800 liter, met een capaciteit van 72 liter water per minuut bij een druk van maximaal 200 bar. Met andere woorden: ruim voldoende capaciteit en reserve om alle huisaansluitingen en riolen grondig te kunnen reinigen. Daarbij komt ook nog eens dat wij voor elk soort verstopping verschillende spuitkoppen en maten slangen hebben.
Bovendien zijn onze machines uitgerust met een draadloze afstandsbediening, zodat er snel en zonder al te veel overlast gewerkt kan worden. Omdat wij graag investeren in de allernieuwste technieken, hebben wij sinds kort ook de beschikking over een servicebus met ingebouwde hogedrukmachine voorzien van een heet water systeem. Met water tot 85 graden kunnen wij zwaar vervuilde leidingen met vet- en zeepresten nu nog beter reinigen.

€ 110,00 per uur excl. btw.  

Bij ons kunt u mobiel pinnen!

veilig betalen met mobiel pin apparaat

veilig betalen met mobiel pin apparaat

Bel: 013-4551569

Een verstopping van uw riolering of afvoer komt vaak onverwachts en ongelegen, op het moment dat er een verstopping optreedt merkt u eigenlijk pas hoe belangrijk het is dat u een goede afvoer heeft. Naar het toilet gaan wordt plotseling niet meer mogelijk, of het aanzetten van de vaatwasser of wasmachine zorgt voor wateroverlast. Natuurlijk is het eveneens vervelend als de douchebak vol loopt met water wat niet of nauwelijks wil weglopen of erger nog, overstromingen buiten of zelfs binnen.
En dan nog niet te denken dat er gasten langskomen of dat er een feestje gehouden wordt.
Voor ons zijn dit allemaal dagelijkse gebeurtenissen die wij elke dag meemaken. We proberen deze dan ook zo snel en vakkundig mogelijk voor u te verhelpen. Uiteraard tegen een schappelijke prijs, want tenslotte heeft u al ellende genoeg meegemaakt.

 • Wij berekenen een vast uurtarief, dus geen meter prijzen of andere onverwachte kosten zoals voorrijkosten.
 • Het eerste uur wordt altijd volledig in rekening gebracht.
 • 90% van alle verstoppingen verhelpen wij binnen één uur.
 • Geen lange wachttijden: vóór 12 uur gebeld, bijna altijd nog dezelfde dag geholpen.
 • Wij werken met moderne apparatuur en machines met ruim voldoende capaciteit.
 • Onze servicebussen zijn voorzien van alle mogelijke apparatuur zoals veermachines in diverse maten, hogedrukinstallatie en camera-inspectie apparatuur. 
 • Nette, representatieve monteurs met jarenlange ervaring.
 • Buiten de regio Tilburg rekenen wij het uurtarief vanaf standplaats Tilburg tot terugkomst.
 • 99% van alle verstoppingen verhelpen wij zonder hakken of breken.
 • Al ons materiaal is in eigen beheer en aanwezig in onze servicebussen
 • Verschillende camera systemen voor elke diameter riool.

Ontstoppingsmateriaalontstoppingsbusontstoppen rioleringen

De meeste verstoppingen en reinigingen van riool en afvoeren, voeren wij uit met onze hogedrukinstallatie. Dit is de zwaarst mogelijke hogedrukunit geschikt voor inbouw in een service bus en dus te gebruiken voor het ontstoppen van bijvoorbeeld een toiletafvoer van een woning,  maar ook bij industriële reinigingen en verstoppingen bij ziekenhuizen, levensmiddelenindustrie enz voeren wij ons werk uit met deze hogedrukinstallatie.

Als de hogedruk niet het meest geschikt is om de verstopping te verhelpen, zoals in appartementen of douche afvoeren, kunnen wij een keuze maken uit één of meerdere van onze veermachines die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld keuken- en/of badkamer afvoeren. Zoals de naam al doet vermoeden brengen deze machines machinaal een veer in de te ontstoppen leiding, waarbij deze langzaam met draaiende bewegingen door de verstopping gaat. Voor elke diameter afvoerleiding hebben wij de geschikte machine.

Afvoerleidingen van 32, 40 of 50 mm met of zonder haakse bochten zijn voor de kleine veermachine geen enkel probleem. Uitzonderlijk lange afvoeren in bijvoorbeeld appartementen of kantoorgebouwen kunnen met behulp van onze middelste veer, met een maximale lengte van 15 meter, ook gereinigd worden. Bij zware verstoppingen kan deze veer ook worden voorzien van freeskoppen. Tenslotte kan onze grote veermachine moeiteloos toilet afvoeren en standleidingen ontstoppen tot een lengte van 30 meter.

Bij herhaaldelijk voorkomende problemen of indien een verstopping moeilijk te verhelpen is, kunnen wij met behulp van een camera de binnenkant van de riolering bekijken. Ook hiervoor hebben we verschillende camera’s voor verschillende diameters. Zelfs voor de allerkleinste afvoeren beschikken wij over de juiste camera. Hierdoor is het zelfs mogelijk om haakse bochten te inspecteren in afvoeren van Ø 32 mm en groter.
Voor specifieke inspecties beschikken wij ook over een mobiel inspectiesysteem met een roteerbare “pan & tilt” camerakop, zodat ook voegen en aansluitingen perfect in beeld gebracht kunnen worden. Indien de oorzaak van de verstopping is gevonden kan deze worden verholpen. Zelfs wanneer er geen tekening van het riool is en niemand weet hoe het stelsel loopt, kunnen wij met behulp van ons NaviTrack systeem middels een zender en ontvanger de exacte ligging van het riool in kaart brengen. Op deze manier kan onnodig graafwerk voorkomen worden.

In de meeste gevallen zal een verstopping van de wat grotere afvoeren verholpen worden door inzet van de hogedrukmachine. Hierbij wordt een rioolslang met een speciale spuitkop in het riool gebracht, die door veel water onder hoge druk de verstopping wegspoelt. Aan het uiteinde van de hogedrukslang is een spuitkop aangebracht die kleine gaatjes aan de achterkant heeft, het water wordt dus onder hogedruk achterwaarts gespoten waardoor de slang zichzelf in het riool trekt. Door de druk van de stralen water wordt de verstopping kapot gespoten, waarna de rommel door de grote hoeveelheid water wordt weggespoeld door het riool. Voor elk soort verstopping is er een speciale spuitkop, zo zijn er spuitkoppen die ook vooruit spuiten, roterende spuitkoppen voor zware vervuilingen etc. 

Een verstopping is niet altijd te voorkomen, maar er zijn wel degelijk een aantal punten waar u op kan letten. Kijk voor een paar handige tips bij “voorkomen is beter dan genezen”.
Ook hebben wij voor u vast een aantal veel voorkomende vragen op een rijtje gezet, natuurlijk voorzien van het bijbehorende antwoord.

Niet alleen voor het ontstoppen van riool bent u bij ons aan het goede adres, ook voor alle andere problemen op rioleringsgebied kunt u bij ons terecht. Compleet onderhoud van rioolsystemen, verwijderen van kalkaanslag, cement en beton uit riolen. Maar ook oplossen van stankproblemen, opsporen en inventariseren van rioolbuizen en natuurlijk een goed advies.

Wij zijn werkzaam in: Tilburg, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Biezenmortel, Haaren, Heukelom, Goirle, Gilze-Rijen, Breda, Loon op Zand, Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Hilvarenbeek, Diessen, Biest-houtakker.

Voor bedrijven zijn wij werkzaam in heel Nederland.