Fabeltjes rioolreiniging

Fabeltjes rioolreiniging en broodje aap verhalen

Wij horen nog steeds wilde verhalen die betrekking hebben op rioleringen, om hiervan een aantal voorbeelden te noemen en de verhalen de wereld uit te brengen volgt hieronder een klein overzicht.
U kent het wel, u heeft een verstopping en de buurman zal wel eens even komen helpen…… Vaak is er in zulke gevallen altijd wel iemand die meent er meer verstand van te hebben en zichzelf plotseling ontpopt als rioleringsspecialist. Vaak is deze goedbedoelde hulp één van de oorzaken dat mensen grotere problemen met hun riolering krijgen of nog verder van de wal in de sloot gaan.
Laat het oplossen van uw rioolproblemen over aan de specialist, wij doen dit dagelijks en hebben voor elk probleem de passende oplossing.

 

 • Om het eerste verhaal hierdoor ontstaan maar meteen de wereld uit te brengen, als u een rioolspecialist inschakelt hoeft u niet meteen veel geld kwijt te zijn. In vele gevallen bent u bij ons goedkoper uit dan dat u zelf uren aan de gang gaat (met of zonder buurman), en dan nog maar niet te spreken over het huren of lenen van spullen.

  Wij rekenen geen voorrijkosten en verhogen onze prijs niet met extra werkzaamheden die vooraf niet zijn afgesproken. De meeste verstoppingen zijn binnen het uur verholpen en geven geen of nauwelijks overlast. Op deze manier bent u verzekerd van de beste oplossing, twijfel dus niet en bel de vakman! In de meeste gevallen kunnen wij vaak dezelfde dag nog langskomen. Zie hier onze Prijslijst.

 

 • Wij horen mensen vaak zeggen dat oude gresriolen het beste zo snel mogelijk vervangen kunnen worden. Ook dit hoeft per definitie zeker niet waar te zijn, indien een gresriool goed en met zorg is aangelegd kan deze net zo goed functioneren als een pvc riolering. Men moet er wel rekening mee houden dat gresbuizen wel gevoeliger zijn voor het binnendringen van wortels, ook verzakkingen zijn een veel voorkomend probleem, doordat de buizen van een meter lang vaak ten opzicht van elkaar gaan verschuiven en hierdoor verzakkingen veroorzaken. Het is zelfs zo dat er tegenwoordig nog veel nieuwe rioolstelsels worden aangelegd met gresbuizen. Dit zijn dan wel ceramische buizen met beter sluitende verbindingen. Gresbuizen zijn uitermate goed bestand tegen zuren en chemicaliën.

 

 • Hoe groter hoe beter is ook een term die wij vaak horen, helaas gaat deze vlieger ook vaak niet op. Mensen denken vaak ten onrechte dat ze verstoppingen kunnen voorkomen door de bestaande riolering te vervangen door een leiding met een veel grotere diameter. In de praktijk zal dit zelfs averechts werken en nog meer verstoppingen veroorzaken. Logisch eigenlijk als u bedenkt dat een riool enkel een transportsysteem is voor uw afvalwater. Denk hierbij eens aan een glijbaan waar u vanaf glijdt, een kleine glijbaan met veel water zal u harder laten glijden dan een grote glijbaan met veel water… Veelal is voor huisaansluitingen een rioolstelsel met een diameter van 125 mm voldoende.

 

 • Verstoppingen worden eenvoudig opgelost met ontstoppingsmiddelen zoals vloeibare ontstopper of ontstoppingskorrels. Tja, als dit waar zou zijn dan hadden wij natuurlijk niets meer te doen. Natuurlijk een eenvoudige verstopping van keuken, wasbak, bad of douche kan verholpen worden met het gebruik van deze producten. Wij zeggen dus niet dat deze producten niet werken. Echter als de verstopping wat ernstiger van vorm is dan zal het gebruik van een ontstoppingsmiddel in veel gevallen niet de uitkomst bieden. Het ontstoppen van een toilet met dergelijke producten is gewoonweg onmogelijk evenals het ontstoppen van een compleet rioolstelsel. In een verstopt riool bevindt zich zoveel water en de verstopping zit altijd aan het eind van de leiding er zal dus wel een hele grote hoeveelheid van dit product toegevoegd moeten worden om enig effect te bereiken. Neem maar eens een emmer water en gooi daar een theelepeltje blauwe inkt in, de emmer zal hierdoor echt niet blauw verkleuren, zo is het in het riool ook. Ontstoppingsmiddelen geven het beste effect als ze gebruikt worden als periodiek onderhoud van uw afvoersysteem, bij complete verstoppingen bent u echter beter af met de specialist.

 

 • Vloeibare zeep is beter voor het riool dan zeep in poedervorm. Alweer een broodje aap verhaal, zeep is zeep en in welke vorm het gebruikt wordt maakt voor het rioolstelsel niks uit. Op het moment dat de zeep wordt opgelost in water is het allebei hetzelfde, het maakt dus niet uit of het vloeibaar is of in poedervorm. Als voorbeeld wanneer de afwas met de hand gedaan wordt met vloeibare zeep dan ontstaat in de wasbak een sopje net als met elke ander soort zeep. Als na afloop van de afwas de wasbak leeg loopt blijft het sop in de wasbak liggen omdat het water sneller wegloopt dan het lichte sop. Wanneer men nou dit sop laat liggen in plaats van de wasbak na afloop schoon te spoelen, zal men na verloop van tijd zien dat de zeepbellen kapot slaan en er uiteindelijk een vette laag achterblijft in de wasbak. Dit zelfde gebeurt in het rioolstelsel als er zeep wordt gebruikt….. Het is dus niet de vorm van de zeep maar het schuim wat de oorzaak is van dichtgekoekte rioolbuizen.

 

 • Rioleringsbedrijven berekenen torenhoge tarieven is ook een veel gehoorde klacht. Inderdaad komt dit nog steeds veel voor, helaas hebben de opdrachtgevers dit ook vaak zelf in de hand doordat er vooraf geen duidelijke prijsafspraken zijn gemaakt. Op het moment dat er een verstopping is moet het probleem vaak zo snel mogelijk verholpen worden, vaak wordt dan de eerste de beste ingeschakeld zonder verder naar prijzen of andere zaken te vragen. Jammer genoeg gebeurt het nog vaak dat mensen onnodig veel geld betalen of een “specialist” in huis halen die toch eigenlijk niet beschikt over voldoende kennis of materieel om het probleem vakkundig te kunnen verhelpen. Iemand die de helft goedkoper is maar er drie keer zo lang over doet om de klus te klaren is uiteindelijk toch de verkeerde keuze. Laat u altijd voldoende informeren, ga voor de erkende vakman, en maak vooraf duidelijke prijsafspraken….
  Bent u een doe-het-zelver? Dan hebben wij een aantal goede adviezen en tips om zelf een verstopping te verhelpen. Welke vragen u het beste kunt stellen om zeker te weten dat u een goed en betrouwbaar bedrijf inhuurt. 
 • Wat kost het per uur? Zijn er extra kosten zoals meter prijzen, voorrijkosten, gebruik van apparatuur,  inclusief btw?
 • Hoelang duurt een gemiddelde verstopping om deze op te lossen?
 • Heeft men de mogelijkheid gebruik te maken van professioneel apparatuur zoals diverse maten veermachines, een hoge waterdruk machine, camerainspectie systemen, diverse spruitkolen enz.
 • geeft het bedrijf garantie, heeft u het gevoel dat men open is of blijven ze vaag over bovenstaande vragen?

De meeste riool verstoppingen zijn binnen het uur opgelost. Kosten verhelpen verstopping zie onze Prijslijst.