Onderhoud

Onderhoud

Ook voor het complete onderhoud van riolen bent u bij ons aan het goede adres.

Voor het goed functioneren van een rioolstelsel is het van belang dat de doorstroming niet belemmerd word door obstakels in het riool, een goede werking kan gewaarborgd worden door de riolering periodiek te laten reinigen.

Natuurlijk is het ene riool gevoeliger voor verstoppingen dan het andere, dit is voornamelijk afhankelijk van het afschot, de doorstroomsnelheid en het soort afval wat door de riolering gaat. Ook is een gescheiden rioolsysteem vaak gevoeliger voor verstoppingen dan een gemengd rioolstelsel, dit komt omdat het vuilwaterriool niet meer word schoongespoeld bij grote regenbuien.

Indien u regelmatig last van verstoppingen heeft is onderhoud aan het riool vaker nodig, door het riool preventief te laten reinigen loopt u minder kans op vervelende verstoppingen. Vooral rioolstelsels van kantoren, bedrijven en industrie geven regelmatig problemen.

U kunt met ons afspraken maken over het onderhoud van uw riolering, in overleg word de frequentie van de werkzaamheden bepaald, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar. Naast het preventief reinigen van riolen kunnen wij ook zorg dragen voor het onderhoud van straatkolken, pompputten en vetafscheiders.

Nadat alle uit te voeren werkzaamheden zijn vastgesteld word u bij ons in de planning opgenomen en zorgen wij ervoor dat deze volgens afspraak worden uitgevoerd. Natuurlijk houden wij rekening met u wat betreft tijdstip van uitvoering, bijvoorbeeld voor of na 10 uur ‘s-morgens of niet op maandag.

Opzeggen van het onderhoudscontract is altijd mogelijk zonder opzegtermijn, u zit er dus niet aan vast. Aanpassingen van de uit te voeren werkzaamheden zijn ook altijd mogelijk, indien er onverhoopt toch problemen met de riolering ontstaan kunt u ons altijd bereiken en zullen wij ervoor zorgen dat deze zo snel mogelijk verholpen worden, eventueel ook ‘s-avonds en in het weekend staan wij dan voor u klaar.