Wortels frezen

Wortels frezen uit het riool

Wortels frezen uit het riool vergt een nauwkeurige werkwijze. Wortelingroei in de riolering komt regelmatig voor. Dat komt doordat rioolwater een prima voedingsbodem is voor bomen, stuiken en planten. Deze wortels veroorzaken verstoppingen en schade aan de riolering. Als de wortels niet verwijderd worden, drukken ze het riool steeds verder kapot. Van Vught Rioleringen in Tilburg beschikt over frezen van diverse diameters. Die zijn geschikt voor elk riool en Ei-riool, van een huisaansluiting tot riool boven de 1000 millimeter. Het is dus geen probleem om de wortels te verwijderen.

wortelfrees

Borgen van de frees met ketting van de hogedrukslang

Wortels frezen

Wortel frees plaatsen in de riolering

Beton riool rond 300 mm met wortelfrees

Beton riool rond 300 mm met wortelfrees

Hoe frezen wij wortels uit het riool?

Voor dat u ons inschakelt om wortels uit het riool te frezen, bent u natuurlijk benieuwd naar onze werkwijze. Deze leggen we u graag uit. Bij het wortelfrezen maken we gebruik van een speciaal ontwikkelde roterende kettingfrees die met behulp van hoge druk in de riolering wordt ingebracht. Als de frees is aangesloten op de hogedrukslang, wordt een klein gedeelte van het water gebruikt voor het transport van de frees en de rest van het water wordt gebruikt om de frees aan te drijven. De voorkant van de frees heeft een scherpe punt om door de wortelmassa heen te dringen. Als de frees zich in de wortelmassa bevindt, frezen de kettingen de wortels uit het riool. Zo wordt het riool effectief ontstopt. Naderhand wordt er middels een draagbaar inspectiesysteem gekeken of de wortels daadwerkelijk weg zijn.

Maak een afspraak

Wij hebben de juiste apparatuur in huis om wortels uit het riool te frezen. Neem contact met ons op via 013-4551569 om een afspraak te maken. Dit telefoonnummer is ook bereikbaar bij vragen of voor meer informatie over rioleringswerkzaamheden. Zo schakelt u ons ook in voor een rioolinspectie met camera.

 
wortelfrezen

Tijdens het wortelfrezen controle met riool inspectie camera

wortel ingroei pvc riool

wortelingroei pvc riool