Beton vetafscheiders

Vetafscheiders vervaardigd uit gewapend beton zijn sterk, duurzaam en uitermate geschikt voor verkeersbelasting.

Indien de afscheider geplaatst word op een locatie waar veelvuldig verkeer over de afscheider komt is het aan te raden om een betonnen afscheider te plaatsen.

 klasse 15 1 klasse%2015%208

 klasse 15 6 klasse 15 7  klasse 15 9

klasse 15 12 klasse 15 11 

Vooral in prijs is een betonnen afscheider een stuk voordeliger dan een afscheider van HDPE, er moet wel rekening gehouden worden dat door het hoge gewicht van een betonnen afscheider deze geplaatst dient te worden met behulp van een grote kraanmachine.

Voor een lange levensduur is het aan te raden om in het geval van betonnen afscheiders te kiezen voor een uitvoering met coating of PE-lining.

Coating is vaak maar van tijdelijke duur en blijft niet eeuwig bestand tegen agressief afvalwater en vetresten, ook door reinigen gaat een coating op den duur verslijten. Beter is het dan om te kiezen voor een PE-lining, dit wil zeggen dat de binnenkant van de afscheider voorzien is van een PE-laag, hierdoor krijgt de afscheider dezelfde eigenschappen als een HDPE afscheider met uitzondering van het gewicht. Ideaal voor het plaatsen bij zware verkeersbelastingen.

Betonnen vetafscheiders volgens NEN 7087, DIN 4040 en EN 858-1, kwaliteitsbewaking volgens IKB schema. Prefab gewapend beton B45, milieuklasse 5, wanddikte minimaal 100 mm, kooi vervaardigd van KOMO gecertificeerde wapening.

Vetzurenbestendige tweecomponenten coating, inbouwdelen uit hoogwaardig HDPE met KOMO-certificaat. Standaard deksels klasse B, 125 Kn. Tevens verkrijgbaar met verkeersdeksels klasse D, 400 Kn en geknevelde deksels.

Inbouwdiepte traploos te vergroten door middel van los te leveren opzetstukken van 100, 200, 300 en 500 mm hoog.