Leveren en plaatsen van vetafscheiders

Het reinigen en leegzuigen van vetafscheiders is een van onze kern activiteiten, hierdoor komen wij veelvuldig in contact met klanten die door de aard van hun werkzaamheden een vetafscheider hebben.

In de loop der jaren kregen wij steeds meer de vraag of wij er niet voor konden zorgen dat er een vetafscheider geplaatst of geleverd kon worden. Om aan deze steeds grotere vraag te kunnen voldoen hebben wij besloten om onze diensten uit te breiden met het leveren en of plaatsen van vetafscheiders. Naar aanleiding van onze jarenlange ervaring in het ledigen van vetafscheiders, zijn wij met betrekking tot het leveren en plaatsen van afscheiders er vanuit gegaan dat datgene wat we leveren ook van een goede kwaliteit moet zijn en toch ook nog betaalbaar.

 

Uitgaande van deze stelling hebben wij een reeks afscheiders naar eigen ontwerp laten vervaardigen die aan al onze eisen voldoen, en welke wij naar tevredenheid aan onze klanten kunnen aanbieden. Na het maken van een capaciteitsberekening wordt de grote van de afscheider bepaald om de klant vervolgens een passende offerte aan te bieden. (prijslijst)

Onze afscheiders zijn vervaardigd uit HDPE en zijn geschikt voor plantaardige en dierlijke oliën en vetten, geheel in overeenstemming met DIN 4040 en NEN 7087, geschikt voor aard inbouw. Opgebouwd uit een gecombineerde HDPE bezinkselafscheider met een HDPE vetafscheider .

Standaard leverbaar in klasse 2 tot 15. (op speciaal verzoek ook groter dan 15 l/sec of eventueel kleiner dan klasse 2, bijvoorbeeld voor onder een wasbak.)De afscheider is voorzien van 2 of 3 ( afhankelijk van de grote ) telescopische opzetstukken welke passend op maat gemaakt worden, de afdekking bestaat uit zware deksels, verkeersklasse D (400 Kn ), met betonnen fundatieplaten van 90x90x20 cm. De fundatieplaten zorgen voor de stabiliteit van de afdekking en verhogen de verkeersbelasting, het storten van beton als fundatie is op deze manier niet meer nodig, tevens zijn de schachten van een grotere diameter (630mm) zodat de afscheider beter toegankelijk is tijdens het reinigen. Klik hier voor technische gegevens.

Indien een afscheider op een plek komt te liggen die niet voor verkeer toegankelijk is en waardoor er dus geen verkeersbelasting op de afscheider komt, is het ook mogelijk om de schachten uit te voeren met lichtere deksels klasse B, de diameter zal dan in plaats van 630 mm worden veranderd in 315 mm. Verder blijft de uitvoering van de afscheider hetzelfde. De afscheider is gemaakt van dubbelzijdig geëxtrudeerd polyetheen (HDPE) verstevigd met aangelaste HDPE-kokers die zijn voorzien van een stalen binnenkern.

 

Het is mogelijk om de afscheider door ons te laten plaatsen inclusief alle daarvoor nodige werkzaamheden, maar het is ook mogelijk om alleen de afscheider te bestellen zodat u hem zelf kunt plaatsen. (Neem voor prijzen en afmetingen contact met ons op)

Uiteraard is het ook mogelijk om controleputten te leveren. Eventueel zijn deksels van een andere verkeersklasse leverbaar.

Op speciaal verzoek is het ook mogelijk om een afscheider op maat te laten maken, of de bestaande afscheider te laten bekleden met HDPE platen zodat u als ware een nieuwe put in uw bestaande afscheider krijgt. Ook het op maat maken van controle en verzamelputten is door ons te realiseren.

Voor meer informatie over het op maat maken van afscheiders kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Behalve het leveren van vetafscheiderinstallatie ’s en controleputten kunt u ook bij ons terecht voor septic-tanks , olie-afscheiders en IBA systemen in alle klassen en gewenste formaten.